Offentlig transport

I disse krænkelsestider må jeg hellere på forhånd advare om, at denne status kan indeholde stødende sprogbrug.

Hvis du er ukomfortabel med ord som "fucking", variationer af "helvede" (skal udtales på fynsk med hårdt D) og ”fanden”, så hold op med at læse nu, og afreager på ukrudt i græsplænen eller noget andet dumt.

Men altså! BMW-motorcyklen skulle til sit første store serviceeftersyn (mens jeg har haft den). I et anfald af overmod havde jeg bestemt mig for at bruge et mærkeværksted til det, og det blev aftalt: aflevere om morgenen, hente om eftermiddagen. Så fint, lige efter bogen. Jeg ved ikke en skid om sådan noget, men jeg havde forstået at den skulle pilles fuldstændig fra hinanden for at de kunne stille ventiler, skifte tændrør og fiske 1000-lapper op af min lomme.

Undervejs i den proces, formoder jeg, bliver jeg så ringet op fordi der var noget "gummi-noget" under tanken, som de lige så godt kunne skifte når den nu var skilt ad i atomer. Helt fint med mig. Så var det bare, at det der "gummi-noget" ikke var lagervare, men de kunne få ekspres-leveret fra Sverige!?!
Hvor helved' kommer Sverige ind i billedet, det er på den anden side af jorden når man gerne vil køre motorcykel? Og var der i det hele taget nogen svenskere tilbage til at ekspedere deres ordre, når de stort set falder om som fluer derovre pga. Corona?

Denne uforudsete hændelse betød så, at jeg skulle finde en anden transportform hjem fra arbejde, og her havde jeg ikke mange skud i bøssen, kun ét: offentlig transport. Jeg tjekkede køreplanen, fandt en X-bus der kunne dække mit behov, fandt en app hvor det var muligt at købe billet. Klar var Jørgen.

Herfra gik det galt!

I Aalborg, og specielt det kvarter hvor jeg arbejder, bliver der bygget, gravet og vejarbejdet til den store guldmedalje. Alle landsdelens entreprenørmaskiner kører rundt i det kvarter. Og lidet anede jeg at det så betød omlægning af "visse" busruter. Glad og fro, iført civilt tøj (motorcykeljakken under armen), godt humør og solskin, stilede jeg mod busstoppestedet. Her mødes jeg så af en pauvert opsat notits, af hvilken jeg mente at kunne uddrage, at bussen ikke ville kunne opsamle passagerer pga. tilstedeværelsen af alle de der maskiner. Det var de kede af.

Og hvad helved’ troede de jeg var? Med arrigskabens tårer i øjnene genlæste jeg den stadig pauvert opsatte notits, og jeg kan da have læst den som fanden læser bibelen, men mente at kunne uddrage at bussen i stedet ville holde og opsamle passagerer (altså mig) længere fremme. Spejdende ud i horisonten (med sammenknebne øjne) anede jeg et busstoppested en lille kilometer længere fremme ad den solbeskinnede boulevard, tog en rask beslutning… og stavrede afsted (jakken under armen).

Jeg nåede frem i sidste øjeblik, svedig og tørstig, og forstod nu til fulde betydningen af ordet ”ørkenvandring” (læs videre). For det første skinnede solen endnu mere energisk og ubarmhjertigt end før, men fand’me om den fucking bus ikke kørte i den dertil indrettede busbane (hvad helved’ har man busbaner til hvis busserne ikke kører der, spørger jeg bare), men ude på vejen, Og ikke bare kørte den ude på vejen, den kørte også bare forbi mig. Mig: passageren!

Jeg var RASende! Det plejer, for mit vedkommende, at fortrænge enhver form for fornuft, rationalitet og omtanke, og det må være det der skete; jeg begyndte at gå! Jeg vidste der var en time til næste X-fucking-bus skulle komme, og tænkte vel at der MÅTTE dukke et stoppested op… et eller andet sted før Hadsund. At jeg så for vild i nogle stisystemer i nogle for mig ukendte områder, gjorde ikke mit humør bedre. Men, efter en times vandring i bagende sol (jakken under armen), havnede jeg tilfældigt (!) på AAU Busterminal, som jeg kunne huske fra køreplanen. Her brugte jeg så ti minutter på at finde det rigtige stoppested, som man i dagens anledning havde gemt bag en tjørnebusk, for at det ikke skulle alt for nemt for mig. Det var det så heller ikke. Bussen var ovenikøbet 14 minutter forsinket. Men jeg kom hjem, og sparede penge på billetten fordi jeg havde gået halvvejen.

Følte jeg.