Dit dumme svin!

Må man virkelig skrive det i avisen? Ja, det må man godt, hvis det er rigtigt, og det ER det. Det er også rigtigt, at jeg ikke helt præcis ved hvem du er. Men jeg ved at du er dum og at du er et svin.
Jeg har min daglige gang i Anlæget (her brokker stavekontrollen sig, for det staves jo ”Anlægget”, men ikke i Hjallerup). Ikke fordi jeg egentlig vil, men fordi min hund (Sofus Thomsen) insisterer på det. Det har vi gjort nu i flere år, også efter nogen begyndte at skamfere Anlæget ved at fælde alle træerne, men det er en anden historie.

Så, hvad enten det hagler, regner eller sner, tager vi vores faste runde. Sofus Thomsen vander gerne nogle af de få træer der er tilbage, og draperer ofte en beskeden hunde-efterladenskab, som jeg selvsagt fjerner med en hundepose. Ingen ben i det. Problemet er, at DU, dig med den anden hund, ikke kan finde ud af, at fjerne de hundelorte, som din (åbenbart) ponystore hund kan præstere. Man er et svin, når man ikke fjerner det som ens hund producerer, og man er dum når man ikke kan finde ud af at benytte en hundepose.

Jeg kan jo ikke undgå at bemærke det, når jeg kommer i Anlæget dagligt. Der ligger hundelorte under træerne, på stierne hvor mødre muntert triller med deres barnevogne, på græsplænen hvor børn kan finde på at lege, andre spille kroket og hvor jeg kan finde på at gå. Selv på fortovene omkring anlægget. Og det er, reverenter talt, skideirriterende. Det er næsten et mareridt specielt om efteråret, hvor træernes brune blade i helt urimelig grad kamuflerer det din hund producerer. Man tør jo dårligt få en fod til jorden, af frygt for hvad man jokker i. Og her tænker jeg ikke på spinaten.

Da vi nu er enige om at du er dum, og ikke kan finde ud af at anvende et så kompliceret værktøj som en hundepose tilsyneladende er, vil jeg gerne hjælpe dig. Vi etablerer simpelthen en pædagogisk situation, hvor jeg indvier dig i hundeposens hemmelighed, og der kræves faktisk ikke særlig meget af dig. Man behøver, til orientering, ikke at anskaffe en særlig påklædning, bruge mærkevaresko eller autoriserede poser. Bare kom som du er, og enhver pose kan bruges, blot du husker: lille hund kræver en lille pose, stor hund en stor ditto. Du skal nok huske den store pose, tror jeg. Resten klarer jeg, så bare kontakt mig, jeg tror du kan lære det!