Om musik

Den mand som ikke har musik i sjælen, har let til svig, forræderi og rov. Tro ingen sådan mand!
W. Shakespeare

Det undrer vel næppe, at jeg har en stærk interesse i musik, meget har ændrer sig igennem min tilværelse,
men musikken har hele tiden været der, vedbliver at være der med dens evne til "at tømme sindet for verdslige tanker".

Jeg kan ikke her dele al den musik jeg holder af, der er rettigheder og pligter, også indenfor musik, men noget må jeg dele (?), fordi jeg har en finger med i spillet.

Jeg har sunget (og spillet), synes jeg, stort set hele mit liv, og korsang har fyldt meget for mig i mange år.
Efter studietiden trådte korsang en del i baggrunden, ikke mindst fordi det var overordentlig svært at synge i kor efter tiden med Lillekoret og Carsten Mollerup.
Jeg er så småt startet op igen, har måske skruet en anelse ned for ambitionsniveauet, men op for glæden ved blot i det hele taget at synge.

 

Noget af det smukkeste jeg har fået lov at synge med på, har blandt andet været:

Sicut cervus af Palestrina. Her sunget af Lillekoret dirigeret af Carsten Mollerup:

Og blandt de danske sange I Danmark er jeg født, ligeledes med Lillekoret og Carsten Mollerup, i en mesterlig flot fortolkning (synes jeg):

 

Jeg har igennem tiden ofte arrangeret musik til forskellige lejligheder, ikke at det altid har været anvendt, men så har processen i det mindste for mig, været berigende.
Mens jeg boede i Norge arrangerede jeg Visen om de atten svaner for 3-stemmig Jørgen og akustisk guitar, og det lød nøjagtig sådan her:

Den findes også på Youtube i en "visualiseret" udgave, med illustrationer af Line Ø. Bentzen, den kan du se her: Svanen

 

På et tidspunkt, da børnene gik i musikskole, og datteren havde valgt at spille klarinet, arrangerede jeg børnesange for to klarinetter og guitar.
Ideen var, at datteren skulle have muligheden for at spille "sammen med nogen". Jeg tror faktisk aldrig hun nåede at gøre brug af mine anstrengelser, men det kunne have lydt som følger.
Min klassiske baggrund, specielt interessen for renaissancen og forsiringsteknikken i den genre, fornægter sig vist ikke (Lille sky gik morgentur):

Lidt mere ro findes Nede i de varme lande:

 

 

For få år siden, efter ikke at have spillet eller sunget i en årrække, kastede jeg mig ud i et lille sjovt projekt... som jeg faktisk ikke er særlig stolt af, rent musikalsk.
Men det gav mig mulighed for atter at spille og synge lidt, og lege med ord (hvilket jeg jo også kan lide). I og med jeg kørte på en Blackbird motorcykel, var det nærliggende at tage fat i Beatles' Blackbird og ødelægge den. Den røg på Youtube som underlægningsmusik til en lille "motorcykelfilm", og de af mine venner der kørte Honda Super Blackbird XX, tog den pænt til sig: Blackbird-sangen
Før det kom dertil, måtte jeg finde min gamle Georg Bolin guitar frem (en 7-strenget sag), øve guitarstemmen op og synge ikke særlig smukt.
Gider du ikke se motorcykel, kan du nøjes med at høre satsen her:

 

 

Jeg skal så heller ikke undlade, at linke til et meget smukt stykke musik, spillet af min gamle studiekammerat, Henrik Goldschmidt (solo-oboist i Det Kongelige Kapel): Gabriel's Obo